Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ дав рекомендації банкам по ідентифікації клієнтів

8 червня 2011, 11:45
2131
0
Реклама

У листі НБУ від 6 червня 2011 року № 48-104/1116-6981 банкам дані рекомендації відносно проведення ідентифікації клієнтів при здійсненні финмониторинга згідно Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму".

Необхідність вказаних роз'яснень обумовлена тим, що в цей Закон були внесені зміни, згідно з якими для ідентифікації клієнтів реквізити свідоцтва про держреєстрацію не встановлюються. Річ у тому, що з 7 травня цього року що набуло чинності Законом № 3205 - VI свідоцтво про держреєстрацію юридичної особи і фізичної особи - підприємця було скасовано.

У зв'язку з цим НБУ для цілей ідентифікації юрособ і фізосіб-підприємців рекомендує банкам встановлювати реквізити виписки з Єдиного держреєстру юрособ і фізосіб-підприємців з метою внесення в анкети клієнта цих даних.

До речі, в листі НБУ від 20 травня 2011 року № 25-111/1241-6435 роз'яснюються питання відкриття банківських рахунків для клієнтів - суб'єктів господарювання, у зв'язку з відміною свідоцтва про держреєстрацію юрособ і фізосіб-підприємців. Детальніше читайте в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН НБУ: при відкритті рахунків свідоцтво про держреєстрацію не потрібно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини