Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні парламент має намір розглянути

8 квітня 2011, 10:30
480
0
Реклама

Спочатку парламент займеться не розглянутим їм учора законопроектом № 8006 про зміни в процедурі реалізації права на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Документом пропонується закріпити повноваження слідчих органів звертатися до суду у разі затягування ознайомлення обвинуваченого із справою, і повноваження суду встановити термін, впродовж якого обвинувачений і його захисник можуть скористатися своїм правом.

Ще два проекти, з якими сьогодні працюватиме Рада, належать авторству Олег Зарубинский (з Блоку Литвина). Це законопроект № 6059що пропонує прибрати з діючого Карно-процесуального кодексу положення про те, що визнання провини обвинуваченим може бути покладене в основу звинувачення, а також доповнити Кодекс нормою про право обвинуваченого відкликати визнання ним своєї провини.

Другий законопроект О. Зарубинского (№ 6160) - про встановлення обов'язкових громадських робіт для осіб, звільнених від відбуття покарання з випробувальним терміном.

Введення термінів давності для відповідальності за шкоду, заподіяну дефектною продукцією, припускає урядовий законопроект № 7408якому також має намір приділити сьогодні увагу парламент.

Примітний той, що числиться на порядку денному законопроект № 4199 Анатолія Матвиенко (НУНС) про місцеву поліцію. Вона задумана за проектом як озброєний орган місцевого самоврядування, що міститься за рахунок місцевого бюджету, створюється рішенням місцевої ради (МВС тільки повідомлятиметься про її створення), з функціями по попередженню правопорушень, по підтримці безпеки і по охороні громадського порядку.

З серії примітних і законопроект № 8174. Його ініціатори ("регіонали" В'ячеслав Богуслаев і Ярослав Сухий) хочуть надати можливість акціонерним товариствам замість назви "Публічне акціонерне товариство" використовувати назву "Відкрите акціонерне товариство".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини