Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МНС змінило Інструкцію про видачу дозволів на початок роботи органами пожнадзора

7 квітня 2011, 18:07
1875
0
Реклама

8 квітня 2011 року набуває чинності наказ МНС від 18 лютого 2011 року № 156яким внесені зміни в Інструкцію по організації роботи органів державного пожежного нагляду з питань видачі дозволу на початок роботи підприємств і оренду приміщень.

Передусім, треба звернути увагу на нову редакцію глави 4 Інструкції. Ця глава присвячена діям органів пожежного нагляду при анулюванні дозволу і виявленні здійснення господарської діяльності без документів дозвільного характеру.

У цій главі істотно розширені основи для анулювання дозволуокрім виявлення в ході перевірок недостовірної інформації, поданої при отриманні дозволу. У таким підставам, зокрема, віднесені:

- заява суб'єкта господарювання із заявою про анулювання дозволу :

- припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації;

- виявлення порушення правил пожежної безпеки, що можуть привести до виникнення пожежі або створення перешкод в його гасінні і евакуації людей;

- виникнення пожежі, якщо в матеріалах про пожежу вказано, що однією з причин його виникнення є порушення правил пожежної безпеки;

- недопуск посадовців органів пожнадзора до здійснення планових або позапланових заходів держнагляду у сфері пожежної безпеки.

Слід зазначити, що цей перелік не є вичерпним, оскільки в нім є присутнім формулювання "інші підстави, передбачені законом".

Крім того, Інструкція доповнена положенням про те, що підставами для відмови у видачі дозволу являється :

- подача документів не в повному об'ємі;

- подача недостовірних відомостей;

- виявлення за результатами оцінки (експертизи) стану підприємства, об'єкту або приміщень порушень, які можуть привести до пожежі або створення перешкод в його гасінні і евакуації людей.

Змінений термін, встановлений для ухвалення рішення про видачу дозволу на початок роботи підприємств і оренду приміщень органом пожежного нагляду. Тепер він складатиме 10 днів з моменту подачі заявником необхідних документів, а не 5, як в колишній редакції.

Також з'явилася норма про те, що дозвіл переоформляється у разі зміни найменування юрособи або ПІБ фізособи-підприємця.

По суті, внесення цих змін пов'язане з приведенням Інструкції у відповідність з діючою редакцією постанови КМУ від 14 лютого 2001 року № 150 "Про затвердження Порядку видачі органами державного пожежного нагляду дозволу на початок роботи підприємств і оренду приміщень". У цю постанову 10 листопада 2010 року були внесені змінищо стосуються підстав анулювання дозволу, підстав для відмови в його видачі і підстав для переоформлення дозволу, а також про зміну терміну ухвалення рішення про його видачу. Іншими словами, усі ці правила діють з моменту набуття чинності змін в постанову КМУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини