Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст видав нові вимоги до робочих місць приватних нотаріусів

4 квітня 2011, 14:20
742
0
Реклама

Наказом Мінюсту від 23 березня 2011 року № 888/5 затверджено нове Положення про вимоги до робочого місця (конторі) приватного нотаріуса і здійснення контролю за організацією нотаріальної діяльності.

Положення ще не набуло чинності, воно почне діяти з моменту офіційної публікації. Одночасно втратить силу аналогічне Положення, затверджене наказом Мінюсту від 12 червня 1998 року № 36/5.

Новий документ не багатьом відрізняється від нині чинного Положення. Проте він набагато більше конкретизовано і чітко визначає встановлені вимоги до робочого місця приватних нотаріусів, що має на увазі можливість додаткових витрат для останніх.

Наприклад, якщо в діючому наказі вказано, що приміщення, де працює нотаріус повинно бути захищено від несанкціонованого проникнення, у тому числі охоронною сигналізацією, то в новому Положенні, окрім вимоги про наявність сигналізації, додатково встановлені такі вимоги:

- вхідні двері мають бути металевими або захищеними металевим роллетом;

- вікна мають бути обладнані металевими рамами або захисними роллетами незалежно від поверху. Якщо стіни у будівлі скляні, то на них має бути нанесена броньована ударостійка плівка;

- в робочому кабінеті нотаріуса обов'язково мають бути двері зі вбудованим дверним замком.

Аналогічним чином конкретизовані і усі інші питання устаткування робочого місця приватного нотаріуса, а також процедура сертифікації цього робочого місця.

В цілому, норми нового Положення розвивають вимоги статей 24 і 25 Закону "Про нотаріат"регулюючих вимоги до робочого місця приватного нотаріуса і сертифікації робочого місця приватного нотаріуса.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини