Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін видав нову Інструкцію про службові відрядження

1 квітня 2011, 17:06
5135
3
Реклама

Наказом Мінфіну від 17 березня 2011 роки № 362 в новій редакції викладена Інструкція про службові відрядження в межах України і за кордон. Вона набуде чинності з моменту офіційної публікації.

Серед нововведень, внесених в Інструкцію треба відмітити, що особи, що відправляються у відрядження, мають бути ознайомлені з кошторисом витрат або з довідкою-розрахунком відносно виданого авансу, а також з нормативними актами про звітність по використанню виданих засобів.

У новому документі декілька розширений перелік документівщо підтверджують витрати під час відрядження (наприклад, вказано, що такими документами є і електронні проїзні документи, за наявності посадочного талона і документу про оплату).

Втім, і в новій редакції цей перелік не є вичерпним.

Також чітко встановлено, яким чином підтверджувати витрати, пов'язані з використанням електронних авіаквитків.

З'явилася норма про документ, що додається звіту про витрати у разі, коли авіаквиток являється частково використаним (у зв'язку з відміною відрядження, зміни маршруту за згодою керівника підприємства або за іншими непередбаченими обставинами). Таким документом є лист (акт, довідка) авіакомпанії про повернення квитка.

Встановлено також, що не рахуються відрядженнями поїздки тривалістю менше доби співробітників дипломатичних установ України, що перебувають в тривалому відрядженні за кордоном, якщо ці поїздки пов'язані з супроводом українських делегацій і посадовців, отриманням і відправленням багажів, кур'єрської і командирської пошти в аеропортах, морських і річкових портах, на вокзалах.

З'явилися і інші зміни в нормах Інструкції.

Слід зазначити, що з 1 квітня набуло чинності постанова КМУ від 2 лютого 2011 року № 98 "Про суми і склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами і організаціями, що повністю або частково містяться (фінансованими) за рахунок бюджетних коштів". У виконання цієї постанови і прийнята нова редакція Інструкції.

Крім того, і постанова Кабміну, і Інструкція прийняті у виконання вимог підпункту 140.1.7 п. 140.1. ст. 140 НКяким регулюється порядок обліку витрат на відрядження при визначенні об'єкту оподаткування прибутку підприємств (витрати подвійного значення).

Детальніше про кадрові питання можна прочитати в ресурсі "Служба персоналу" в інформаційно-правових системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини