Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки збільшило термін дії ліцензії на ввезення цукру-сирцю в Україну

24 березня 2011, 11:32
1180
0
Реклама

Наказом Мінекономіки від 17 березня 2011 року № 239 внесені зміни в Положення про порядок видачі ліцензій на імпорт в Україну цукру-сирцю з очерету в межах тарифної квоти. Вони набудуть чинності з 29 березня цього року.

Найголовнішою зміною в Положення є збільшення терміну дії цієї ліцензії з 60 днів до 90 днів.

Точкові зміни внесені в порядок отримання ліцензії. Зокрема, нововведенням в Положенні є те, що ліцензії видаються Мінекономіки з обов'язковим узгодженням з Держагентством резерву і Минагропродом. Ці узгодження мають бути зроблені суб'єктом ВЭД ще до подачі заявки на отримання ліцензії.

Вказані зміни, відповідають змінам, внесеним Кабміном в Порядок розподілу тарифної квоти на ввезення в Україну цукру-сирцю з очерету (см постанова КМУ від 28 лютого 2011 роки № 204).

До речі, цією ж постановою уряд змінив і розподіл тарифної квоти на імпорт цукру-сирцю. У новій редакції, як і раніше 260 тонн цукру ввозиться з Парагвая, інший цукор ввозиться за принципом "першим підійшов - першим і обслуговуєшся"згідно з розділом І таблиці 14 Протоколу про вступ України до СОТ. Раніше із залишку тарифної квоти 80 % виділялося для вже існуючих постачальників, а 20 % - для нових країн.

Відмітимо, що, згідно Закону "Про встановлення тарифної квоти на ввезення в Україну цукру-сирцю з очерету"уся річна тарифна квота на ввезення цукру складає 260 тисяч тонн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини