Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС висловилося відносно чинного антикорупційного законодавства

17 березня 2011, 12:10
1811
1
Реклама

У листі МВС від 21 лютого 2011 року № 12/1-418 повідомляється, що в період з 1 по 4 січня 2011 року в Україні з усіма витікаючими правовими наслідками діяли Закони "Про принципи попередження і протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за здійснення корупційних правопорушень" і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно відповідальності за корупційні правопорушення".

Тобто, не дивлячись на те, що вказані Закони були скасовані Законом "Про визнання що втратили силу деяких законів України відносно попередження і протидії корупції"до подій і фактів, що мали місце з 1 по 4 січня цього року, повинні застосовуватися їх положенняоскільки 1 січня Закони набули чинності, а з 5 січня припинили діяти.

Одночасно МВС повідомляє, що нині в якості національного законодавства в цій сфері діють такі міжнародні нормативно-правові акти:

- Конвенція ООН проти корупції;

- Карна конвенції про боротьбу з корупцією.

Згідно ст. 19 Закону "Про міжнародні договори України" діючі міжнародні договори України, ратифіковані ВР, є частиною національного законодавства і застосовуються в порядку, передбаченому для норм національного законодавства.

Також Міністерство нагадує про те, що нині ВР розглядає президентський законопроект "Про принципи попередження і протидії корупції" (відносно останніх результатів розгляду законопроекту см ЛІГА :ЗАКОН Парламентарі знову знайшли в антикорупційному Законі огріхи, але прийняли його в другому читанні).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини