Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний реєстр громадян, що потребують поліпшення житлових умов, буде під громадським контролем

15 березня 2011, 16:33
2061
0
Реклама

Постановою Кабміну від 11 березня 2011 року № 238 прийнято рішення про створення Єдиного державного реєстру громадян, що потребують поліпшення житлових умов (далі Реєстр) і затверджено Положення про порядок його ведення.

Реєстр має бути сформований Минрегионстроем до кінця 2012 роки і включати інформацію про громадян, що потребують поліпшення житлових умов, що перебувають на обліку (см Правила обліку громадян, яким потрібно поліпшення житлових умов, і надання їм жител в Українській РСР).

Порядком визначена процедура формування і ведення Реєстру, прозорість обліку вказаних громадян, що забезпечує, і громадський контроль за розподілом і наданням жител.

Минрегионстрой повинен створити спеціальне підприємство - адміністратора Реєструщо входить в сферу управління Міністерства.

З метою повноти і своєчасності внесення даних в Реєстр, Порядком передбачені процедури взаємодії Адміністратора з органами, що ведуть облік громадян, що потребують поліпшення житлових умов. Інформація про реалізацію державної політики у сфері забезпечення громадян житлом міститиметься на створеному Адміністратором веб-сайті.

Слід зазначити, що само Положення не містить норм про об'єм інформації, що розміщується на цьому веб-сайті, тому складно судити, наскільки детальною вона буде. Проте, у будь-якому випадку, для забезпечення громадського контролю само по собі наявність доступу до такої інформації є позитивним моментом. Цілком імовірно, що це сприятиме зменшенню зловживань при розподілі житла між нужденними громадянами.

Детальніше про програму забезпечення громадян доступним житлом читайте в матеріалах ЛІГА :ЗАКОН Чим регулюється Програма "Доступне житло"? і Хто має право на доступне житло?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини