Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив заходи по реалізації Стратегії економічного розвитку СНД

15 березня 2011, 09:00
592
0
Реклама

Розпорядженням уряду від 9 березня 2011 року № 181-р схвалений Національний план заходів по реалізації першого етапу (2009 - 2011 роки) Стратегії економічного розвитку Співдружності Незалежних Держав на період до 2020 року.

Цей план є перелік заходівспрямованих на виконання стратегії; розподіл між органами влади відповідальності за його реалізацію; терміни виконання.

Зокрема, торкнулися наступні сфери регулювання і взаємодії:

- антимонопольне регулювання і конкурентна політика;

- міжрегіональна і погранична співпраця;

- торгівля;

- паливно-енергетичний комплекс;

- транспорт;

- співпраця податкових і митних органів;

- охорона і захист прав інтелектуальної власності і багато інших.

Наприклад, планується розробити угоду про співпрацю по міждержавному обміну інформацією і формуванню національних баз даних про об'єкти авторського права і суміжних прав. Крім того, планується вжити заходи по обміну інформацією про здійснені заходи з протидії порушенням авторських прав.

Серед заходів, передбачених в розділі про співпрацю податкових і митних органів, слід зазначити, що планується удосконалити регулювання адміністрування податку на прибуткиотримані з використанням офшорних зон.

Виконання цього плану вплине на розвиток як міждержавних відносин у вказаних сферах, так і на розвиток національного законодавства на основі досягнутих міжнародних домовленостей у рамках СНД і прийнятих міжнародних угод.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини