Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стретович пропонує дати "останній бій" загальному нагляду прокуратури

12 березня 2011, 16:27
1425
1
Реклама

Народний депутат Володимир Стретович (НУНС) представив в парламенті законопроект № 8208яким пропонує прибрати з ряду законів норми, що визначають право прокуратури на здійснення загального нагляду.

Функція загального нагляду не передбачена на сьогодні за прокуратурою ні Конституцією (де закріплений лише нагляд прокуратури за оперативно-розшуковою діяльністю, дізнанням, досудовим слідством, виконанням рішень судів у кримінальних справах і застосуванням заходів примусового характеру, що обмежує особисту свободу)ні Законом "Про прокуратуру"що містить лише 4 функції прокуратури.

Проте до недавнього часу (до винесення Конституційним Судом рішення про так звану "відміну конституційної реформи 2004 року") текст Основного Закону був декілька іншим. У 2004 році разом з парламентсько-президентською республікою Україна отримала і повернення до загального нагляду, який Венеціанська комісія (Європейська комісія "За демократію через право") називала прокуратурою радянського зразка.

Визначалася ця функція прокуратури, скасована КСУ 30 вересня 2010 рокутаким чином: "нагляд за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержання законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини