Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін обговорює майбутній порядок використання засобів, звільнених від податку на прибуток

10 березня 2011, 09:24
828
0
Реклама

Міністерство фінансів України оприлюднило на своєму веб-сайті для обговорення проект постанови КМУ про Порядок цільового використання засобів, отриманих від діяльності, визначеної пунктами 15, 17, 18 і 19 підрозділу 4 розділи ХХ Податкового кодексуі звільнених від оподаткування у зв'язку з наданням пільг по податку на прибуток підприємств.

Згаданим підрозділом НК регулюються перехідні особливості стягування податку на прибуток підприємств. Проект торкається досить широкого круга суб'єктів господарюванняу тому числі, поширюється на діяльність по виготовленню книг і на суб'єктів кінематографії, на підприємства легкої промисловості, суднобудівельній і літакобудівній промисловості, продаж і виробництво біопалива, виробництво електро- і теплоэнергии з використанням цього палива, готельні послуги, на машинобудування для АПК.

Звільнені від оподаткування засоби відповідно до запропонованого тексту Порядку можуть спрямовуватися виключно на збільшення обсягів виробництва, переоснащення матеріально-технічної бази, впровадження нових технологій, пов'язаних з основною діяльністю, повернення кредитів і сплату відсотків по них.

В цілях обліку і оподаткування ці засоби прирівнюються до цільового фінансування з бюджету.

Про використання цих засобів складається звіт, що надається в органи податкової служби разом з декларацією по податку на прибуток.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини