Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекології визначило критерії оцінки ризику ГМО при отриманні дозволу для їх випробування

10 березня 2011, 09:00
765
0
Реклама

Наказом Мінекології від 7 лютого 2011 року № 36 затверджені Критерії оцінки ризику потенційної дії генетично модифікованих організмів на природне довкілля.

Критерії потрібні для оцінки екологічного ризику звільнення ГМО у відкриту систему для проведення випробувань, а також проведення оцінки впливу ГМО на природне довкілля.

Всього встановлюється вісім таких критеріїв, які, зокрема, визначають міра ризику від непередбачених ефектів і особливостей ГМО; вплив на довкілля в процесі розкладання ГМО в грунті; риски для тварин і інші.

Слід зазначити, що в Україні діє Закон "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні і використанні генетично модифікованих організмів"у виконання якого, зокрема, затверджений Порядок видачі дозволу на проведення державної апробації (випробування) генетично модифікованих організмів у відкритій системі. У ст. 13 Закону говориться про те, що звільнення ГМО в природне довкілля заборонене без їх держреєстрації, за винятком випадків державної апробації (випробувань), на які треба отримати відповідний дозвіл.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини