Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Екологічні дотації Януковича спровокують ріст цін і інфляцію

9 березня 2011, 17:46
836
0
Реклама

Екологічні дотації ніколи не фінансувалися з держбюджету. Цей податок лежить на плечах підприємствзабруднююче повітря і воду. Якщо будуть введені додаткові адресні виплати, вони ляжуть на плечі працедавців. Про це заявив Віце-президент Союзу аудиторів України Михайло Крапивко.

"Сьогодні екологічний податок для підприємств, що забруднюють своєю діяльністю довкілля, складає 25 % від їх прибутку. Якщо ввести адресні екологічні дотації для кожного жителя найбільш забруднених міст, то вони ляжуть на плечі працедавців. Вони, у свою чергу, будуть вимушені підняти собівартість продукції, понизити заробітні плати або соціальні виплати своїм працівникам. "Безкоштовні" гроші, які люди отримають на руки, не будуть підкріплені ніяким товаром, а значить приведуть до росту рівня інфляції. Приміром, збільшення виплат по народженню дитині привело до росту вартості медикаментів, пологів, дитячого харчування і т.пр. Тому треба давати додаткові дотації не людям, а вкладати їх в переоснащення підприємств, щоб вони в меншій мірі несли шкоду екології"- сказав він.

Як повідомлялося раніше, у рамках всеукраїнського телемоста Президент Віктор Янукович пообіцяв ввести виплати за негативний екологічний стан природного довкілля для жителів таких міст як Дніпропетровськ, Кривий ріг, Маріуполь і інші.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини