Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Порядок укладення і реєстрації зовнішньоекономічних аграрних контрактів

9 березня 2011, 11:53
899
0
Реклама

Набув чинності наказ Минагрополитики від 28 січня 2011 року № 5яким затверджений Порядок укладення і реєстрації зовнішньоекономічних контрактів на Аграрній біржі.

Зокрема, Порядком встановлено, що на купівлю або продаж реального товару брокерщо представляє інтереси клієнта, повинен подати заявку на Аграрну біржу (її регіональні відділення) або на сертифіковану товарну біржу. Форму заявки затверджує Аграрна біржа.

На продаж товару брокер повинен подати також документ, що засвідчує наявність товаруа також його якість; якщо документу, що підтверджує наявність товару, немає, то подається позабіржовий зовнішньоекономічний контракт.

На купівлю товару подається тільки заявка.

На підставі поданих заявок відділ торгівлі біржі формує бюлетень продажу на біржову сесію.

Основою для оформлення на біржі зовнішньоекономічного контракту являється протокол, відомість торгової сесії і оформлені картки брокерів з підписом реєстратора. Біржовий контракт має бути зареєстрований і оформлений як зовнішньоекономічний.

Реєстрація проводиться окремо по спотових і форвардних контрактах. Облік ведеться в журналах реєстрації.

Наказ ще не набув чинності. Він почне діяти з дня офіційної публікації.

Порядок виданий у виконання постанови КМУ від 13 грудня 2010 роки № 1254згідно з яким послуги з укладення і реєстрації таких контрактів про експорт сільгосппродукції надає Аграрна біржа або інші біржісертифіковані в установленому порядку відносно стандартів продажу або постачання біржового товару, і яким Аграрна біржа надала право на участь у біржовій торгівлі. Митне оформлення сільгосппродукції, що експортується, здійснюється на підставі зовнішньоекономічних контрактівув'язнених і зареєстрованих на вказаних біржах, за винятком контрактів, ув'язнених до набуття чинності цієї постанови (детальніше смЛІГА :ЗАКОН Кабмін вказав, де реєструвати контракти на експорт сільгосппродукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини