Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Королівська і Ляпина пропонують відміну терміну дії прав, можливості їх тимчасового вилучення і відміну доручень на ТС

9 березня 2011, 10:10
1677
2
Реклама

Народні депутати України Наталія Королівська (БЮТ) і Ксения Ляпина (НУНС) внесли на розгляд парламенту законопроект № 8199 про дерегуляции автомобільних перевезень.

Документом запропоновано виключити з переліку документівщо підтверджують право на управління транспортним засобом, путні (маршрутні) листи, товарно-супровідні документи і усі інші документи (у тому числі нотаріально засвідчені доручення на управління транспортними засобами).

Автори проекту вважають за доцільне виходити з презумпції правомірного володіння транспортним засобом, якщо у власника є реєстраційні документи на ТС і не вимагати підтвердження правомірності володіння, якщо не заявлено про угін ТС.

Вони пропонують зробити вільним доступ до інформації Єдиного державного реєстру і автоматизованої бази даних про розшукувані ТС через мережу Інтернет на сайті Державтоінспекції МВС з можливістю пошуку, перегляду, копіювання і роздруку без спеціальних програмних засобів, цілодобово, без обмежень і стягнення плати.

Автори хочуть відмінити право КМУ встановлювати термін дії посвідчення водія.

Разом з відміною вимог про наявність у водія путніх (маршрутних) листів, товарно-супровідних документів планується відмінити також і вимога про наявність договорів із замовником транспортної послуги і документів про їх оплату.

Ще одно важлива пропозиція проекту - позбавлення працівників ДАІ права на тимчасове вилучення посвідчення водія у разі порушень Правил дорожнього руху.

Проектом планується і відмова від вимоги виготовляти ліцензійні картки, що додаються до ліцензій на надання послуг з перевезення пасажирів, на бланках строгої звітності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини