Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді планують "підтягнути" законодавство про інформацію до європейських стандартів

9 березня 2011, 09:30
648
0
Реклама

Народний депутат Степан Курпиль (БЮТ) представив в парламенті законопроект № 8201 про приведення Закону "Про інформацію" у відповідність з Конвенцією про захист прав людини і основних свобод 1950 року.

Депутат пропонує виключити із Закону згадку про можливість обмеження права журналіста збирати інформацію в районах стихійного лиха, катастроф, аварій, масових безладів і військових дій.

Запропоновано також встановити в Законі, що документом, що засвідчує професійну приналежність журналістаявляється посвідчення, видане засобом масової інформації, всеукраїнським професійним творчим об'єднанням журналістів або будь-який інший документ, що підтверджує професію журналіста.

Змінами в статтю 31 планується встановити основу для присудження компенсації заподіяної моральної шкоди посадовцю або службовцеві, що вважає потерпілими свою честь, гідність і ділову репутацію. Компенсація може бути присуджена тільки у тому разіякщо журналіст (посадовець) ЗМІ усвідомлювали недостовірність інформації і припускали її суспільно-небезпечні наслідки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини