Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ хоче впровадити у бухгалтерію міжнародні стандарти

4 березня 2011, 17:43
1956
0
Реклама

Законопроектом Кабміну № 8194зареєстрованим в Раді 3 березня 2011 року, пропонується в Законі "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні" № 996 - XIV закріпити застосування міжнародних стандартів фінансової звітності (документів, встановлених Радим з міжнародних стандартів бухобліку, якими визначається порядок складання финотчетности), якщо вони не суперечать Закону № 996 - XIV і офіційно опубліковані на веб-сайті Мінфіну.

Для публічних акціонерних товариств, банків і страховиків передбачено складання фінансової (і консолідованою фінансовою) звітності за міжнародними стандартами в обов'язковому порядку. Те ж торкатиметься підприємств, що займаються визначеними (затверджуваними КМУ) видами господарської діяльності.

Інші підприємства визначатимуть самі (за узгодженням з власником або уповноваженим ним органом), наскільки їм доцільно використовувати в звітності міжнародні стандарти.

Також проектом передбачається публікація банками підтвердженої аудитором річної фінансової звітності не пізніше за 30 квітня року (по нині чинних нормах звіт повинен публікуватися в строк до 1 червня), що йде за звітним.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини