Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Український Інтернет просить Литвина відмінити Закон, що порушує свободу слова

4 березня 2011, 16:50
1374
0
Реклама

Інтернет Асоціація України направила відкритий лист голові Верховної Ради Володимиру Литвину з проханням не допустити ухвалення Закону, що зобов'язує інтернет-провайдерів і хостинг-провайдеров відключати своїх клієнтівна вимогу правовласників без рішення суду.

Йдеться про законопроект № 6523 "Про внесення змін до ряду законодавчих актів відносно врегулювання питань авторського права і суміжних прав", прийнятому за основу 1 лютого 2011 року. На думку фахівців Асоціації, документ порушує Конституцію і погрожує свободі слова через створення неконтрольованих важелів адміністративного тиску на інформаційні ресурси.

Документ припускає внести зміни Закон про авторське право і суміжні правазгідно з якими правовласник отримає можливість у досудовому порядку зажадати від провайдера закрити порушникові авторського права доступ в Інтернет або припинити надання послуги розміщення сайту на устаткуванні провайдера. Зараз, згідно Закону "Про телекомунікації" провайдер має право відключати свого клієнта тільки за рішенням судуякий встановив, що суб'єкт підозрюваний в порушенні авторських прав, дійсно їх порушив.

Крім того організація звертає увагу, що законопроект передбачає введення фактично нового податку на інформаційні носіїщо може привести до підвищенню вартості більшість товарів і послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини