Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вищий адмінсуд не повернув комунальним підприємствам право регулювати зовнішню рекламу

3 березня 2011, 13:50
687
0
Реклама

Вищий адміністративний суд залишив без змін постанову, яка надає право регулювати зовнішню рекламу виключно органам виконавчої влади.

Суд не задовольнив касаційну скаргу комунальних підприємств міст Миколаєва, Павлограду, Дніпропетровська і Дніпродзержинська на постанова Київського апеляційного адміністративного судуяким залишено без змін постанова Кабміну № 968 від 9 вересня 2009 року "Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами".

Оспорювана постанова була розроблена Держкомпідприємництва. Їм встановлено, що функції по регулюванню ринку зовнішньої реклами виконують виключно органи виконавчої влади, а плата за розміщення реклами на об'єктах комунальної власності повинна зараховуватися в бюджет територіальної общини сіл, селищ і міст.

До прийняття вказаної постанови комунальні підприємства, що є суб'єктами госпдіяльності, фактично виступали регуляторами для інших компаній, які здійснювали рекламну діяльність. Це призводило до порушенням конкурентних умов і прав суб'єктів цього ринку в регіонах. Крім того, втрачався контроль держави за цією сферою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини