Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблена нова система кредитування під заставу землі

3 березня 2011, 13:07
1557
0
Реклама

Міністерство аграрної політики і продовольства України розробило принципово нову систему кредитування галузі сільського господарства під іпотеку земліщо дозволить притягнути додаткові інвестиції в аграрний сектор і привести його фінансове забезпечення у відповідність з технологічними потребами. Про це повідомив Міністр Микола Присяжнюк.

"При цьому наша позиція незмінна - земля продаватиметься виключно фізичним особам і тільки громадянам України. Система кредитування під іпотеку землі дозволить притягнути додаткові інвестиції в АПК"- відмітив чиновник. Також нова схема кредитування припускає введення пільгового кредитування (до 10 % річних) через спеціалізований банк.

Окрім іпотеки землі, як основної запоруки для отримання кредиту, нова система передбачає створення Державного земельного фонду як інституту контролю за оборотом земель і управління землями державної власності. Також Міністерство пропонує створити Державний земельний іпотечно-інвестиційний банк і ввести обов'язкове страхування сільськогосподарської продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини