Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект Меморандуму з МВФ: Україна зобов'язалася ввести мита на імпорт нафтопродуктів

3 березня 2011, 13:06
880
0
Реклама

У розпорядження ЗМІ потрапив проект Меморандуму про економічну і фінансову політикупогоджений українською стороною і місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 по 14 лютого 2011 року. Згідно з документом, Кабмін зобов'язується перед МВФ ввести мита на імпорт нафтопродуктів.

Прописано, що уряд припинить безмитний неоподатковуваний імпорт нафтопродуктів в Україну. Як вказано в тексті меморандуму, Кабінет Міністрів планував це здійснити до лютого 2011 року.

"Ми вважаємо, що структурні реформи на підтримку цієї діяльності прискорять економічний розвиток, сприятимуть потужному і стійкому росту, приведуть до додатковим бюджетним надходженням і поліпшать стан платіжного балансу"- підкреслюється в проекті угоди між Кабміном, НБУ і МВФ.

Як повідомлялося, оператори українських нафтопереробних заводів стверджують, що доля імпорту на ринку вже перевищила 50 %. В зв'язку з цим вони вимагають ввести мито на імпорт нафтопродуктів. Позиції власників НПЗ дотримуються і в Міністерстві енергетики і вугільної промисловості.

В той же час, проти введення мит на імпорт нафтопродуктів виступають Мінекономіки, Мінфін. Зокрема, вони заявляють про підвищенні цін на АЗС за умови введення імпортних мит, що буде вигідно переробникам.

В зв'язку з цим Міжвідомча комісія міжнародної торгівлі почала розслідування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини