Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МНС затвердило Порядок відвідування Чорнобильської зони

3 березня 2011, 10:36
790
0
Реклама

Наказом МНС від 18 лютого 2011 року № 159 затверджений Порядок відвідування громадянами України, іноземними делегаціями і іноземцями зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення.

Організація прийому відвідувачів Чорнобильської зони здійснюється Державним агентством України по управління зоною відчуження (організатор) з урахуванням планів міжнародної співпраці, міжнародних договорів, письмових запитів, звернень громадян України і іноземців.

Письмовий запит має бути спрямований організаторові за 10 робочих днів до проведення відвідування. Причому в задоволенні запиту може бути відмовлено. Підстави для відмови Порядком не встановлені.

Порядком встановлюються правила санітарно-пропускного режиму, індивідуального захисту відвідувачів, їх обов'язки, доступ відвідувачів до інформації.

Слід зазначити, що в Україні діє Закон "Про правовий режим території, що піддалася радіоактивному забрудненню в результаті Чорнобильської катастрофи" що визначає питання держрегулювання відносно територій, віднесених до Чорнобильської зони.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини