Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Табачник озвучив плани по скороченню шкіл і розширенню програми "Шкільний автобус"

2 березня 2011, 17:40
923
0
Реклама

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступає за закриття шкілу яких вчиться менше 40 школярів. До нового місця навчання дітей повинні возитимуть шкільні автобусикількість яких цього року запланована збільшити до 550. Про це Міністр заявив після відкриття міжнародної виставки "Сучасні учбові заклади - 2011".

"У Україні сьогодні налічується 606 шкіл, в яких вчиться від 1 до 10 учнів. Ще в 1470 школах кількість учнів складає від 10 до 40 чоловік. Це більше, ніж 10% від загальної кількості шкіл. Чи є сенс зберігати їх"?- відмітив Д. Табачник. В той же час він підкреслив, що вирішувати питання про доцільність діяльності таких установ повинні місцева влада.

Міністр також повідомив, що за даними моніторингу Всесвітнього банку жоден з учнів цих шкіл за останні 10 років не став переможцем шкільних олімпіад чи інших подібних конкурсів.

На думку Д. Табачника, виходом з ситуації може стати активний розвиток програми "Шкільний автобус". Міністр відмітив, що дітям краще вчитися в одній, але великій школі. Для цього шкільні автобуси забиратимуть дітей з 3-4 населених пунктів, відстань між якими обмежать на рівні 20 км.

"Минулого року ми замовили 112 шкільні автобуси, ще 58 надав Всесвітній банк. Ще 112 машини надали обласну владу. Виходячи з бюджету на цей рік, ми розраховуємо придбати 65-70 автобусів. Якщо обласна влада це змагання підтримає, то ми вийдемо на загальну кількість в п'ять з половиною сотень шкільних автобусів"- упевнений Табачник.

При цьому Міністр відмітив, що школи, в яких вчиться більше тисячі дітей, повинні працювати в нормальному режимі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини