Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Азаров: 2 мільярди гривен буде спрямовано на підтримку тваринництва

2 березня 2011, 16:42
957
0
Реклама

На підтримку тваринницької галузі уряд виділить більше 2 мільярдів гривен. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров.

За словами Прем'єра, цього року непряма підтримка тваринницької продукції, яка здійснювалася через переробні підприємства і мала непрозорий механізм розподілу, замінена прямою бюджетною дотацією для нарощування поголів'я худоби, а також підтримкою виробництва продукції тваринництва.

Як повідомив Н. Азаров, за "голову" племінної худоби держава доплачуватиме сільгосппідприємствам до 1 900 гривен; за "голову" племінної репродуктивною худоби - до 1 000 гривен; за "голову" товарної худоби - до 600 гривен; при закупівлі корів у населення держава компенсує до 7 гривен за 1 кілограм "живої" ваги.

Крім того, за словами глави уряду, за реалізоване молоко населенню доплачуватиметься по 30 копійок за літр, а сільгосппідприємствам - по 35 коп. За проданий на переробку молодняк великої рогатої худоби підвищених вагових кондицій доплатить по 1,5 грн. за кілограм "живої" ваги, за свиней - 1 грн. за кіло "живої" ваги. Також держава відшкодовуватиме громадянам витрати на закупівлю установки індивідуального доїння (максимум до 5000 гривен за одиницю).

"В цілому на таку підтримку уряд направить більше 2 млрд гривен"- заявив Н. Азаров.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини