Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують закріпити в ТК процедуру каботажних перевезень

28 лютого 2011, 10:00
1764
0
Реклама

Законопроект № 8130 про внесення змін до Митний кодекс України представили на розгляд парламенту народні депутати Євгенії Царьков (КПУ) і Олег Царев (Партія регіонів).

Проектом регламентовані процедури каботажних перевезеньпо яких товари, що знаходяться у вільному обігу і товари, митне оформлення яких не завершене, завантажуються на морське (річкове) судно в одному пункті на митній території України і транспортуються в інший пункт, де відбувається їх розвантаження.

При цьому ввезені товари і ТС ввезені на митну територію України морським (річковим) судном переміщаються тільки після їх перевантаження на інше морське (річкове) судноплаваюче під прапором України, або на іноземне з дозволу Міністерства транспорту України.

Для переміщення товарів митним органам подається документ з переліком товарів, що перевозяться, даних про судно і порт розвантаження. Цей документ потім узгодження з митницею стає основою для перевезення (разовим дозволом).

Можуть видаватися також і генеральні дозволи на перевезення товарів одним судном впродовж певного терміну. У цих випадках митному органу для каботажного перевезення подається тільки перелік переміщуваних товарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини