Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арсеній Яценюк не хоче, щоб суди стягали з громадян борги у сфері ЖКГ без їх відома

25 лютого 2011, 17:40
1231
3
Реклама

Прибрати одно з підстав для видачі судового наказу в цивільних справах запропонував у своєму законопроекті № 8156 народний депутат Арсеній Яценюк (НУНС).

Автор проекту хоче відмінити пункт 3 частини 1 статті 96 Цивільного процесуального кодексуу якому йдеться про вимозі по стягненню заборгованості за оплату житлово-комунальних послугтелекомунікаційних послуг, послуг телебачення і радіомовлення, при чому про стягнення з урахуванням індексу інфляції і 3 відсотків річнихнарахованих заявником на суму заборгованості.

На відміну від рішення у справі, яке виноситься після розгляду цивільної справи в судовому засіданні з явкою сторін, судовий наказ видається без проведення судового засідання і виклику боржника (як і стягувача) для заслуховування їх пояснень (див. ст. 102 ГПК).

Таким чином, А. Яценюк хоче позбавити суд можливості стягати заборгованість по ЖК-послугах, не викликаючи громадянина, що заборговував, до суду. Якщо проект приймуть, то суд повинен буде розглядати питання про стягнення боргів перед ЖКГ в позовному порядку і кожен зможе висловити судді свої заперечення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини