Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді запропонували новий підхід до призначення ЖКХ-субсидий

25 лютого 2011, 16:40
1241
0
Реклама

Позафракційний народний депутат Дмитро Ветвицкий представив в парламенті законопроект № 8140 про зміни в Закон "Про житлово-комунальні послуги".

Автор пропонує доповнити Закон статтею 33, що передбачає право громадян на субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Проектом планується нараховувати їх з дня придбання громадянином права на отримання субсидії.

Дуже цікавий порядок нарахування субсидій - з використанням автоматичних систем обробки даних. Спеціальний уповноважений орган повинен вести облік громадян, що мають право на субсидії, і письмово повідомляти кожного про покладену йому субсидію.

Проектом передбачено також призначення субсидії без прохань (вирази согласий) про це і без подачі підтверджувальних документів. Субсидія не призначається лише у тому випадку, коли що має на неї право сам подасть заяву про відмову в її отриманні.

Субсидія повинна призначатися за проектом в 60-денний термін з дня виникнення права на неї, а будь-які сумніви в наявності такого права повинні тлумачитися на користь гіпотетичного одержувача субсидії, поки зворотне не буде встановлене уповноваженим органом.

У пояснювальній записці автор вказує причини розробки законопроекту : відсутність законодавчих гарантій, встановлення права на субсидії лише підзаконними нормативними актами, створення на практиці численних перешкод для реалізації права на субсидію, необхідність громадянина доводити своє право на субсидію за допомогою тривалої і складної процедури.

Автоматизовану систему пропонується створити на основі вже "частково діючого" програмного комплексу "Житлові субсидії" і підсистеми "Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги" (ЄДАПР).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини