Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила деякі питання проведення податкових перевірок

25 лютого 2011, 12:15
2915
2
Реклама

У листі ДПАУ від 31 січня 2011 року № 2518/7/23-4017/89 роз'яснюються деякі питання відносно проведення податкових перевірок.

У листі розглядаються такі питання:

- терміни проведення перевірок;

- порядок оформлення результатів перевірок;

- порядок напряму за результатами перевірок податкових повідомлень-рішень;

- відносно пені по актах документальних перевірок.

Наприклад, відносно нарахування пені повідомляється, що нововведенням НК являється нарахування пені на суми виявленого заниження податків і зборів (підпункт 129,1.2 п. 129.1 ст. 129 НК).

Згідно з підпунктом 129.4 ст. 129 НК пеня нараховується з розрахунку 120 % річних облікової ставки НБУ, діючої на день заниження.

Проте, нарахування такої пені здійснюється за увесь період заниження (у тому числі, за період адміністративного і судового оскарження) в день настання терміну погашення податкового зобов'язання нарахованого контролюючим органом (тобто в день узгодження).

Враховуючи це, при складанні актів перевірок сума пені в них не нараховується і не вказується. Про обов'язок сплати платником податків сум пені вказано у відповідних формах податкових повідомлень-рішень, які вручаються платникові податків під розписку. Передбачається нарахування вказаної пені в автоматичному режимі і на підставі розрахунку податкового зобов'язання і штрафних (фінансових) санкцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини