Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Народні депутати запропонували проект про компроміс в митних порушеннях

25 лютого 2011, 10:40
1259
0
Реклама

Законопроект № 8130 про внесення змін до Митний кодекс України представили на розгляд парламенту народні депутати Євгенії Царьков (КПУ) і Олег Царев (Партія регіонів).

Проект містить цілий ряд нових положень. Їм вводиться, зокрема інститут "компромісу у справах про митні порушення".

Цей інститут припускає, що, якщо в діях особи-порушника митних правил не убачається склад злочину, то справа про порушення митних правил може бути припинена шляхом компромісу - світової угоди між порушником і митним органом.

Світова угода полягає в письмовой формі, від імені митниці підписується начальником митного органу і не може бути оскаржено. У разі його дотримання (виконання узятих на себе перед митницею зобов'язань) порушник митних правил вважатиметься що не притягувалося до адмінвідповідальностітобто зовсім не порушником.

Світова угода повинно передбачати з боку митників - зобов'язання по припиненню справи і митному оформленню задекларованого товару, а з боку порушника - зобов'язання внести в певний термін до держбюджету засобу в сумі штрафу, передбаченого за досконале порушення, і (чи) зобов'язання задекларувати в режимі відмови на користь держави товари-предмети порушення, товари з тайниками і ТС. Світова угода може зробити висновок тільки власник цих товарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини