Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ТК можуть встановити визначення і перелік джерел доказів у справах про митні порушення

25 лютого 2011, 10:01
1195
0
Реклама

Законопроект № 8130 про внесення змін до Митний кодекс України представили на розгляд парламенту народні депутати Євгенії Царьков (КПУ) і Олег Царев (Партія регіонів).

Документом пропонується ввести в ТК поняття доказів у справах про порушення митних правил і перерахувати їх джерела.

Запропоноване депутатами визначення доказів практично не відрізняється від аналогічних визначень, представлених в галузевих процесуальних законодавчих актах. Так, під доказами відповідно до тексту проекту розуміються будь-які фактичні даніна підставі яких у визначеному законом порядку встановлюється наявність або відсутність порушення митних правил, винність особи в їх здійсненні і інші, що мають значення для справи обставини.

Перелік джерел доказів не вичерпний. Автори планують встановити, що докази можуть міститися в: протоколах про порушення митних правил, протоколи процесуальних дій і доповнення до них; поясненнях свідків; поясненнях осіб, що притягаються до відповідальності; укладеннях експерта; інших документах і інформації, у тому числі представлених у електронному вигляді.

Докази митних порушень можуть підтверджуватися і товарами - безпосередніми предметами порушень, товарами зі вбудованими тайниками для приховання предметів порушень, а також транспортними засобамивикористовуваними для переміщення безпосередніх предметів порушень через державний кордон.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини