Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді хочуть розширити повноваження митників - від виробництва експертиз до виконання рішень судів

25 лютого 2011, 09:43
1247
0
Реклама

Законопроект № 8130 про внесення змін до Митний кодекс України представили на розгляд парламенту народні депутати Євгенії Царьков (КПУ) і Олег Царев (Партія регіонів).

Проектом, серед іншого, розширені повноваження митниці і передбачено створення ряду спеціалізованих митних органів для виконання окремих функцій, пов'язаних з основними завданнями митниці.

Так, спеціалізовані органи з питань експертного забезпечення згідно з проектом проводитимуть лабораторні дослідження, аналізи і експертизи проб і зразків товарів в процесі митного контролю і при виробництві справ про контрабанду. Ці ж органи покликані проводити експертизу для визначення коду товарів по УКТЗЕД і в інших митних цілях. Такі спецоргани передбачено розміщувати в місцях розміщення митниць і митних постів "в міру необхідності".

Спеціалізовані органи з питань аналітичного забезпечення, згідно з проектом, розроблятимуть методики аналізу ризиків з метою спрощення митних процедур і, окрім цього, проводити комплексні контрольні заходи на підприємствах і в митних органах.

Окрім спеціалізованих органів авторами документу передбачено створення митних організацій і підприємств для господарських, будівельних, експлуатаційних, транспортних, кінологічних, учбових, консалтингових функцій і постачання. Митні підприємства можуть також створюватися для обслуговування експортно-імпортних вантажів. Пропонується включити в ТК і розділ про підрозділи внутрішньої безпеки митних органів.

Зміни до норм, регулюючих виробництво у справах про митні порушення, містять ще одно пропоноване додаткове повноваження митників - разом з державним виконавцем виконувати постанову суду (судді) про конфіскацію товарів і транспортних засобівякщо ці товари і засоби були заздалегідь вилучені митним органом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини