Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яценюк придумав, як законом обмежити зловживання Нацради із телебачення і радіомовлення

23 лютого 2011, 11:08
709
0
Реклама

Законопроект № 8136 про "припинення зловживання своїми правами Національним радим з телебачення і радіомовлення" внесений до парламенту народним депутатом Арсенієм Яценюком (НУНС).

Проект передбачає встановлення в законодавстві норм, що буквально передбачають, що Нацрада не може проводити свої засідання, не може виражати свою офіційну позицію в органах державної влади і місцевого самоврядування, в ЗМІ, не може бути позивачем, відповідачем і третин стороною в судах у разі, коли у складі Нацради відсутні 6 членів.

На момент прийняття судами рішень про відбирання частот у "5 каналу" і ТВі, Нацрада не була повноважною, але, проте, його представники, що залишилися, виражали офіційну позицію від імені усієї Нацради в судових засіданнях.

А. Яценюк пропонує також прямо записати в законах, що офіційною позицією Нацради можуть бути тільки ті усні і письмові заяви її членів, які прийняті більшістю голосів на його правомочних зборах. За вираження нібито офіційної позиції членом Нацради, якщо при цьому відсутній повноважний склад Нацради, проект передбачає карне покарання.

Число підстави для анулювання ліцензії автор проекту пропонує скоротити до трьох: заяви ліцензіата про це, несплати ним ліцензійного збору і відсутності мовлення впродовж року з дня видачі ліцензії. По нині чинних нормах підставами також можуть бути рішення про відміну держреєстрації ліцензіата і рішення суду про втрату дійсності ліцензією на мовлення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини