Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я затвердило нові Ліцензійні умови здійснення медичної практики

21 лютого 2011, 12:59
3009
0
Реклама

Наказом Мінохоронздоров'я від 2 лютого 2011 року № 49 затверджені Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності по медичній практиці.

Ліцензійні умови ще не набули чинності, вони почнуть діяти з моменту офіційної публікації.

До речі, нині діють Ліцензійні умови, затверджені спільним наказом Держкомпідприємництва і Мінохоронздоров'я від 16 лютого 2001 роки № 38/63. Вони втратять свою силу після вступу нового акту в дію на підставі спільного наказу Держкомпідприємництва і Мінохоронздоров'я від 2 лютого 2011 року № 11/48.

Медична практика - це діяльність, пов'язана з комплексом спеціальних заходів, спрямованих на сприяння поліпшенню здоров'я, підвищення санітарної культури, перешкодило захворюванням і інвалідності, на діагностику, допомогу особам з гострими хронічними захворюваннями і реабілітацію хворих і інвалідів, здійснювана особами із спеціальною освітою.

Прийом документів для отримання ліцензії, видача ліцензій, переоформлення і анулювання ліцензій, видача дублікатів, ведення ліцензійних справ і ліцензійних реєстрів, контроль в межах компетенції за дотриманням Ліцензійних умов, як і раніше, здійснюватиме Мінохоронздоров'я.

Ліцензійні умови визначають організаційні вимоги; кваліфікаційні вимоги до фізосіб-підприємців, здійснюючим медпрактику, і медичним працівникам установ охорони здоров'я; спеціальні вимоги до суб'єктів господарювання.

По суті, нові Ліцензійні умови багато в чому повторюють діючі вимоги, проте деякі норми переформулювали, а також додані деякі вимоги. Наприклад, серед спеціальних з'явилася вимога проводити медпрактику згідно з видами медичної допомоги, тоді як в діючих Ліцензійних умовах говориться про здійснення медпрактики згідно Номенклатурі лікарських спеціальностей.

Крім того, з переліку документів, необхідних для отримання ліцензії, виключений документ, підтверджувальний стаж роботи медпрацівника за фахом на момент подачі заяви (копія трудової книжки або виписка їх її).

Про усі найважливіші зміни правового поля України читайте в щотижневому аналітичному електронному виданні "ЮРИСТ & ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини