Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила деякі питання фактичних перевірок платників податків

21 лютого 2011, 09:45
2038
1
Реклама

Лист ДПАУ від 28 січня 2011 року № 2337/7/23-7017/125 присвячено деяким питанням проведення органами ДПС фактичних перевірок платників податків.

Згідно з пунктом 75.1 ст. 75 НК існують камеральные, документальні і фактичні перевірки. Фактичною вважається перевірка, здійснювана по місцезнаходженню фактичного здійснення платником податків госпдіяльності, розміщення його господарських об'єктів і інших об'єктів права власності. Перевірка здійснюється відносно розрахункових операцій, касових операцій, наявності дозвільної документації, дотримання трудового законодавства. Така перевірка проводиться без попередження платника податків.

Відносно проведення фактичних перевірок ДПАУ, зокрема, повідомляє, що основою для її проведення є рішення керівника органу ДПС, оформлене наказом. При цьому, у перевіряючих повинно бути напрям на перевіркуоформлене належним чином. Непред'явлення платникові податків напряму на перевірку, або пред'явлення напряму, оформленого з порушенням вимог пункту 81.1 ст. 81 НК є основою для недопущення платником податків посадовців ДПС до перевірки.

Також, в листі висвітлені деякі особливості проведення фактичної перевірки. Зокрема, звертається увага, що вона не повинна тривати більше 10 діб, але може бути продовжена до 5 діб на підставах, передбачених НК. Перевірка проводиться двома і більше співробітниками ДПС у присутності посадовців платника податків або його представника, а також особи, що фактично здійснює розрахункові операції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини