Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забудовникам: вартість послуг страхового фонду документації може знизитися завдяки АМКУ

18 лютого 2011, 12:38
1094
1
Реклама

Антимонопольний комітет офіційно рекомендував Міністерству надзвичайних ситуацій вжити заходи по встановленню економічно обгрунтованій вартості послуг по підготовці технічної документації до мікрофільмування і виготовлення документів страхового фонду документації.

Як встановив АМКУ, МНС, підписавши наказ від 28.09.2004 р. № 79 "Про затвердження СОУ 75.2-00010103-004:2004" Страховий фонд документації. Нормативи трудомісткості технологічних операцій виготовлення мікрофільмів страхового фонду", створило умови для зловживання монопольним положенням з боку окремих регіональних центрів страхового фонду документації, що надають вказані послуги.


АМКУ повідомляє, що трудовитрати південно-західного, західного і північного центрів СФД на виконання цих послуг істотно перевищили встановлені нормативи на виконання подібних робіт, зокрема, в деяких випадках в 1,5 разу. Нагадаємо, послугами з підготовки технічної документації до мікрофільмування і виготовлення документів страхового фонду документації користуються, зокрема, будівельні організації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини