Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ ініціює зміни в діяльності фондових ринків

18 лютого 2011, 09:38
997
0
Реклама

Кабінет Міністрів вніс до парламенту законопроект № 8120 про зміни в ряд законодавчих актів, що регламентують діяльність фондового ринку.

Серед іншого, проектом передбачається, що організаційно оформленим фондовим ринком вважатися буде тільки фондова біржа.

Відміняється положення про те, що фондова біржа не може здійснювати операції з цінними паперами від власного імені і за дорученням клієнтів. У ГК і Закон "Про цінні папери і фондовий ринок" запропоновані нові статті про договір купівлі-продажу цінних паперів.

Відповідно до них вказані в такому договорі, ув'язненому на фондовій біржі (згідно з представленими сторонами договору публічним пропозиціям (офертам)), ціна і термін виконання не можуть бути змінені. Договір купівлі-продажу цінних паперів вважається ув'язненим на фондовій біржі з моменту фіксації нею факту укладення по правилами біржі.

Одним з важливих положень проекту є також норми про обов'язок торговця цінними паперами розміщувати інформацію про усіх досконалих їм (чи при його участі) угодах у відношенні емісійних паперів в загальнодоступній інформаційній базі даних Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку (ГКЦБФР).

Фондова біржа зобов'язана буде оприлюднити і подавати в ГКЦБФР не лише інформацію, вказану в законах, але і ту, яку вкажуть в якості необхідної в нормативно-правових актах ГКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини