Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент прийняв нову редакцію Закону "Про застосування амністії в Україні"

17 лютого 2011, 15:13
3622
1
Реклама

Верховна Рада прийняла нову редакцію Закону "Про застосування амністії в Україні" (законопроект № 4179).

У новій редакції запропоновані концептуально нові підходи до звільнення від покарання. В цілому, можна сказати про посиленні правил застосування амністії.

Зокрема, не можуть бути звільнені від покарання особи, кримінальні справи відносно яких знаходяться у виробництві органів дізнання, досудового слідства або суду, але не розглянуті судом з виголошенням звинувачувального вироку. У діючій редакції Закону до таких осіб амністія може бути застосована.

Крім того, згідно нової редакції Закону, амністія не застосовується і до осіб, засуджених за злочини, що викликає загибель двох і більше осіб, а також до тих, відносно яких упродовж останніх 10 років застосовувалася амністія або помилування, незалежно від зняття або погашення судимості, і які знову скоїли умисний злочин.

Також амністія не застосовується до засуджених за катування; насильницьке донорство; незаконне позбавлення волі або викрадення людини; захоплення заручників; торгівлю людьми або інша незаконна угода відносно людини; за статеві злочини; розбій; здирство; порушення правил безпеки рухи, що викликають смерть або тяжке тілесне ушкодження, здійснене в стані алкогольного сп'яніння або під впливом лікарських засобів, що знижують реакцію або особою, що утекла з місця ДТП; за отримання хабаря; геноцид; піратство; найманство.

Крім того, змінений порядок застосування амністії (у частині порядку звільнення від відбуття основного і додаткового покарання)а також вносяться відповідні зміни в КПК і УКякими кодекси приводяться у відповідність з новою редакцією Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини