Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегионстрой обговорює процедури держзакупівель підприємствами-монополістами, централізовано такими, що забезпечують споживачів теплом і водою

16 лютого 2011, 17:01
828
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України представило на своєму сайті законопроект про особливостях закупівлі товарів юрособами-суб'єктами природних монополій, які діють на ринку централізованого водопостачання і водовідведення, а також транспортування теплової енергії.

Особливості, згідно з проектом, полягають в наступному. При вартості предмета закупівлі 500 і більше тисяч гривен (для товарів і послуг), і 800 і більше тисяч гривен (для робіт), при закупівлі повинна застосовуватися тендерна процедура відповідно до Законом "Про здійснення державних закупівель".

Якщо вартість закуповуваних товарів і послуг коливається в інтервалі від 300 до 500 тисяч гривен, а робіт - від 600 до 800 тисяч гривен, при закупівлі застосовується процедура запиту цінових пропозицій для товарів, робіт і послуг, для яких існує постійно діючий ринок. За відсутності ринку для них застосовується процедура закупівлі у одного учасника.

І, нарешті, процедура вільного виборузгідно з проектом, застосовується у разі вартості предмета закупівель від 100 до 300 тисяч гривен (для товарів і послуг) і від 300 до 600 тисяч гривен для робіт.

Згідно з документом предмет закупівлі не може бути розділений на частини щоб уникнути певних процедур закупівлі. При закупівлі товарів робіт і послуг для оперативної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, а також аварій, замовник має право застосувати процедуру вільного вибору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини