Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламенту не вистачило голосів для мораторію на стягнення пені за борги перед ЖКГ

16 лютого 2011, 12:10
1237
0
Реклама

Верховна Рада відмовилася ввести мораторій на стягнення з громадян пені за несвоєчасне внесення плати за ЖК-послуги. Що відповідає законопроект № 7554 від 12.01.2011 рокуініційований народним депутатом Олегом Ляшкопідтримали 163 з 226 необхідних народних депутатів (ПР - 0, БЮТБ - 94, НУ-НС - 38, КПУ - 25, Народна партія - 0, позафракційні - 6).

Документом пропонувалося тимчасово заборонити:

1) у зв'язку з невиконанням державою зобов'язань по виплаті заробітної плати, пенсій, стипендій, виплати засобів вкладникам банків, в яких НБУ ввів тимчасові адміністрації або, які по результатом роботи тимчасової адміністрації знаходяться в стані ліквідації, і інших грошових виплат населенню - нараховувати за розрахунками з 1 січня 2011 р. і стягувати з громадян, перед якими не виконані такі зобов'язання, пеню за несвоєчасне внесення квартплату і за ЖК-послуги;

2) нараховувати за розрахунками з 1 січня 2011 р. і стягувати з громадян пеню за несвоєчасне внесення квартплати і за ЖК-послуги (водопостачання, газ, електрика і теплова енергія) - у разі, якщо такі послуги надаються без встановлення цим користувачам лічильників обліку газу, води і теплової енергії безкоштовно, за рахунок засобів постачальників цих послуг.

Також парламентарі не підтримали законопроект № 7554-1 від 13.01.2011 р.ініційований нардепом від НУ-НС Олександром Черноволенкоякий пропонував заборонити нараховувати пеню за розрахунками з 1 лютого 2011 р. до повного погашення боргів держави перед населенням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини