Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий кодекс правитимуть

16 лютого 2011, 11:44
2445
0
Реклама

Представники ДПС і Міністерства фінансів відзвітували про перші результати роботи в умовах діючого Податкового кодексу на засіданні парламентського Комітету з питань податкової і митної політики.

Так, за словами заступника глави ДПС Олексій Любченкопроцес автоматичного відшкодування ПДВ може "зрушитися з місця" після 16 березня. З 2 тисяч компаній, що претендують на повернення податку, кожна десята підпадає під критерії відшкодування в автоматичному режимі.

Уряд також оцінив спірні норми кодексу і направив в Комітет свої поправки. Зокрема, штрафні санкції за результатами перевірок Кабмін пропонує застосовувати в розмірах, передбачених законодавством, діючим на момент закінчення такого аудиту. Повноваження ДПС можуть бути розширені в питанні звернення до судів для примусової подачі громадянами декларацій про прибутки і майно, якщо фізособа відмовляється добровільно це зробити. З 30 до 10 днів скоротиться термін подачі інформації суб'єктом на запит ДПС. Також уряд пропонує повернути ПДВ на консультаційні, юридичні, аудиторські, бухгалтерські послуги.

Як повідомив глава Комітету з питань податкової і митної політики Віталій Хомутынникусі поправки до Податкового кодексу (окрім урядових, є ще 8 депутатських законопроектів) будуть узагальнені і прийняті до закінчення поточної сесії - до липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини