Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті зареєстрований законопроект, що прибирає стелю для пенсії за віком усім, окрім нардепів, держслужбовців і суддів

15 лютого 2011, 18:01
2983
6
Реклама

Народний депутат, позафракційний Дмитро Ветвицкийзапропонував на розгляд парламенту законопроект № 8101що істотно звужує пільги і переваги народних депутатів, держслужбовців і суддів при призначенні ним пенсій.

Відповідно до запропонованих проектом змін максимальний розмір пенсії державного службовця і народного депутата не може перевищувати 2 мінімальних розмірів пенсії за вікомобчисленою відповідно до Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Держслужбовцем (і посадовцям місцевого самоврядування) не виплачуватиметься при виході на пенсію (і за наявності стажу держслужби, роботи в органах місцевого самоврядування не менше 10 років) грошова допомога в розмірі 10 місячних посадових окладів. Народним депутатам при виході на пенсію не виплачуватиметься грошова допомога в розмірі 12 місячних окладів.

Проектом планується обмежити тими ж 2 мінімальними розмірами пенсії за віком і максимальний розмір щомісячного довічного грошового утримання суддів. Відміняється і виплата вихідної неоподатковуваної допомоги судді у зв'язку з його відставкою у розмірі 10 місячних заробітних плат по останній посаді.

Зате встановлений частиною 3 статті 27 Закону для усіх інших пенсіонерів "стеля" (у 12 прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність) для максимального розміру пенсії за віком автор проекту пропонує прибрати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини