Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують зробити кабінки для голосування напіввідкритими

15 лютого 2011, 15:33
780
0
Реклама

Юрій Одарченкодепутат Верховної Ради з фракції БЮТ, запропонував законопроект № 8100покликаний удосконалити процедуру голосування на виборах народних депутатів і на президентських виборах.

Автор планує зробити кабінки для голосування не закритими а, образно кажучи, напівзакритими. Так, згідно з текстом проекту кожна кабінка має бути обладнана столом і кульковою ручкою, при цьому "кабінка має бути відкритою для огляду на рівні 50 см вище та 50 см нижче столу для голосування".

Крім того, проектом пропонується заборонити на виборах користуватися фото- і відеозйомкою для того, щоб сфотографувати своє волевиявлення - бюлетень з проставленою за "потрібну" партію (кандидата) відміткою.

За фотографування виборчого бюлетеня планується встановити адміністративну відповідальність, що припускає стягнення у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (від 850 до 1700 гривен) з конфіскацією фіксувального засобу.

Каратися, згідно з проектом, буде і отримання фотографії заповненого бюлетеня від виборця - штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (від 8500 до 17000 гривен).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини