Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українська пенсійна реформа сподобалася Всесвітньому банку

14 лютого 2011, 16:30
1491
0
Реклама

Директор Всесвітнього банку в Україні, Білорусі і Молдові Мартін Райзер заявив, що запропонована Україною пенсійна реформа є однією з самих соціально збалансованих у регіоні.

Як повідомляє прес-служба уряду, представник Всесвітнього банку розвінчав стурбованість, що підвищення пенсійного віку до 60 років не залишить людям часу для життя на пенсії: "Очікувана тривалість життя середньостатистичної жінки у віці 60 років складає 80 років, тобто в середньому жінки можуть прожити ще 20 років після виходу на пенсію. Цей рівень дуже близький до відповідного показника в інших європейських країнах, хоча слід визнати, що очікувана тривалість життя при народженні в Україні залишиться набагато менше".

Райзер нагадує, що якщо нічого не робити, через десять років на кожного працюючого буде один пенсіонер, а доля працездатного населення тільки зменшуватиметься. "Існують три можливі шляхи вирішення цієї проблеми : або урізати пенсії, або збільшувати розмір пенсійних внесків, або заохочувати працюючих довше залишатися на ринку праці"- додав він.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини