Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набувають чинності нові правила складання админпротоколов у сфері финмониторинга

27 вересня 2010, 14:50
618
0
Реклама

Інструкція по оформленню матеріалів про адміністративні правопорушеннязатверджена наказом Госфинмониторинга від 27.07.2010 р. № 121, набуває чинності 27 вересня 2010 року.

Нова інструкція містить детальний перелік тих порушень вимог законодавства у сфері попередження і протидії легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, за наявності яких посадовці повинні скласти протокол про адміністративні правопорушення.

У документі вказано також, відносно яких осіб можуть складатися протоколи: посадовці суб'єктів первинного финмониторинга; особи, що розголосили інформацію, що є об'єктом обміну між суб'єктом первинного моніторингу і Госфинмониторингом; громадяни і посадовці, що не є суб'єктами первинного финмониторинга, що не подали (чи що подали не вчасно) інформацію, пов'язану з аналізом финопераций -объектов финмониторинга, а також що подали недостовірну інформацію такого роду.

З інших нововведень - не вимагається обов'язковое підписання протоколу про админправонарушении свідками. Проте протокол може бути підписаний ними, так само як і потерпілими від правопорушення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини