Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності порядок розгляду справ про порушення законодавства суб'єктами первинного финмониторинга

24 вересня 2010, 09:00
1539
3
Реклама

Порядок розгляду Державним комітетом фінансового моніторингу України справ про порушення суб'єктами первинного фінансового моніторингу вимог законодавствазатверджений наказом Комітету від 15.07.2010 р. № 112, набуває чинності 24 вересня 2010 року.

Документ поширюється на усіх суб'єктів первинного моніторингу, нагляд за якими, згідно пункту 8 частин 1 ст. 14 Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму"повинен здійснювати Госфинмониторинг.

Виявлені під час планових і позапланових перевірок факти порушення законодавства вказаними суб'єктами розглядаються спеціальною Комісією Госфинмониторинга з питань застосування санкцій за участю суб'єкта первинного финмониторинга або його керівника і (чи) представника. Хоча на письмове прохання останнього може бути розглянуто і в його відсутність.

Рішення у справі має бути прийняте впродовж 30 днів з моменту його відкриття. При застосуванні штрафу враховуються обставини здійснення порушення і його наслідку.

При соверешении порушень філіями юрособи-суб'єкта первинного финмониторинга або працівниками суб'єкта первинного финмониторинга, штрафи накладаються на суб'єкт первинного финмониторинга.

Штраф має бути сплачений не пізніше 15 днів з дня отримання постанови про його накладення.

За повторне аналогічне впродовж одного року порушення до суб'єкта первинного финмониторинга може бути застосоване і тимчасове припинення або анулювання ліцензії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини