Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинмониторинг розписав порядок проведення перевірок первинних суб'єктів финмониторинга

14 вересня 2010, 11:27
1096
0
Реклама

Госфинмониторинг наказом від 21 липня 2010 року № 120 затвердив Порядок проведення перевірок Державним комітетом фінансового моніторингу України суб'єктів первинного фінансового моніторингу. Наказ набуває чинності 18 вересня 2010 року. Порядок визначає підстави і процедуру проведення планових і позапланових перевірок суб'єктів первинного финмониторинга (і їх відособлених підрозділів).

Так, планова перевірка проводиться не частіше за раз в рік відповідно до плану і з попереднім повідомленням (за 10 днів до початку). Як правило, вона виїзнапроте при неможливості перевірки по місцезнаходженню суб'єкта первинного финмониторинга може бути і невиїзний. Питання, охоплені перевіркою за певний період, не можуть стати предметом наступної планової перевірки.

Позапланова перевірка проводиться за наявності підстав, вичерпний перелік яких приведений в пункті 2.7 Порядкуяк правило, це - виявлені порушення суб'єктом первинного финмониторинга законодавства, а також - вимоги суду і правоохоронців, виявлення неперевірених плановою перевіркою питань.

Перевірки проводяться робочою групоюдії якої можуть бути оскаржені до суду або уповноваженому обличчю Госфинмониторинга, що видало посвідчення на проведення перевірки. Результати обох видів перевірок оформляються актом. Зауваження до нього (які є частиною акту) можуть подаватися суб'єктом, що перевіряється, впродовж 3 робочих днів з дня отримання другого екземпляра.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини