Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинмониторинг ослабив вимоги до репутації осіб, відповідальних за протидію легалізації злочинних прибутків

31 серпня 2010, 09:00
661
0
Реклама

Зміни в наказ Державного департаменту фінансового моніторингу Мінфіну від 12.05.2003 р. № 46, яким затверджені Вимоги до кваліфікації працівника суб'єкта первинного фінансового моніторингу, відповідального за проведення фінансового моніторингу у сфері запобігання і протидії введенню в легальний обіг прибутків, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму, набувають чинності 30 серпня 2010 року.

Зміни внесені наказом Госфинмониторинга № 125 від 30 липня 2010 року. Ними, зокрема, дещо відкориговані вимоги, що пред'являються до осіб, що призначаються на посаду відповідального працівника.

Нова редакція Вимог містить норму про обов'язковість "бездоганної ділової репутації" такого працівника, проте з тексту виключений пункт 7, що розкривав суть цього терміну і що прямо забороняв призначення на цю посаду осіб, що мають непогашену або незняту судимість за скоювання умисних злочинів; позбавлених права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю по вироку суду.

Заборона, що існувала раніше, торкалася і звільнених за невідповідність займаної посади, систематичне невиконання і грубе порушення трудових обов'язків, здійснення дрібного розкрадання, втрату довіри з боку власника.

Що після цих змін розумітимуть під бездоганністю ділової репутації - невідомо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини