Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРС прийняла положення, що зобов'язує інформувати про якість телекомунікаційних послуг

1 липня 2010, 14:44
606
0
Реклама

Національна комісія з питань регулювання зв'язку рішенням від 15 квітня 2010 роки № 174 затвердила Положення про якість телекомунікаційних послуг, яка набуде чинності з дня його офіційної публікації.

Положення визначає порядок періодичного інформування споживачів про рівень якості телекомунікаційних послуг, що надаються операторами, провайдерами телекомунікацій на ринку телекомунікацій.

Оператори телекомунікацій повинні оприлюднити інформацію про рівні показників якості (по яких послуги надавалися впродовж року і по яких надаватимуться наступного року) не пізніше за 30 січня року, що йде за звітним. Інформація розміщується в друкованих ЗМІ або на веб-сайтах операторів, а також в місцях продажу телекомунікаційних послуг і проведення розрахунків за послуги.

У той же термін інформація подається в НКРС, яка до 31 березня на своєму офіційному веб-сайті розміщуватиме узагальнену інформацію про якість телекомунікаційних послуг.

Перелік показниківрівні яких підлягають обнародуванню, визначається рішенням НКРС. Проведення випробувань показників якості телекомунікаційних послуг згідно з Положенням повинне здійснюватися самими операторами (або на договірних умовах - акредитованими органами за оцінкою відповідності) під час надання телекомунікаційних послуг, а також Держінспекцією зв'язку (ГИС) при планових і позапланових перевірках.

Результати випробувань, проведених притягненими органами за оцінкою відповідності і ГИС, не підлягають обнародуванню без згоди оператора (провайдера).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини