Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: іноземець може здавати нерухомість в оренду тільки через юрособу-резидента

27 квітня 2010, 15:46
575
1
Реклама

ДПАУ в листі 2745/6/17-0716 роз'яснила порядок оподаткування прибутків від здачі в оренду нерухомості, що належить нерезиденту, але України, що знаходиться на території.

Податкова наполягає, що здача в оренду майна, що належить фізичному особі-нерезиденту, може, згідно підпункту 9.1.3 Закону № 889 "Про податок з прибутків фізичних осіб"здійснюватися не інакше, як через зареєстроване нерезидентом постійне представництво у Україні або через юридичну особу - резидента виступаюче представником (на підставі письмового договору). Інший порядок здачі вважається ДПАУ ухиленням від оподаткування.

При цьому юрособа-резидент виступає податковим агентом, а в цивільно-правових договорах з нерезидентами не дозволяється вказувати обмовки про узяття на себе зобов'язань по сплаті податків тими, хто виплачує дохід від здачі в оренду нерухомості (згідно частини 2 ст. 21 Закону).

Ставка оподаткування при таких операціях обчислюється згідно пункту 7.3 ст. 7 Закону. Ця ставка застосовується і до оподаткування інвестиційних прибутківотримуваних нерезидентами з джерел в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини