Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що потрібно для відряджень в країну, відмінну від країни "Приймаючої сторони"

20 квітня 2010, 09:00
387
0
Реклама

Мінфін в лист № 31-26030-13-10/4069 приділив увагу правилам оформлення документів при службовому відрядженні за кордон.

Витрати на відрядження осіб, що перебувають в трудових стосунках з підприємством-платником податків, включаються в склад валових витрат. Проте для цього, згідно Інструкції про службові відрядженнязатвердженою наказом Мінфіну № 59 від 13 березня 1998 року, мають бути документи, що підтверджують зв'язок між відрядженням і діяльністю підприємства.

У тому випадку, коли поїздка здійснюється не в ту країну, представники якої є "приймаючою стороною" (тобто стороною, що організовує переговори, конференції, симпозіуми і тому подібне), в запрошенні має бути інформація про місце проведення заходуа в службовому відрядженні відмітка сторони, що запросила (підприємства).

За відсутності вказівки на місце проведення, на думку Мінфіну, наказ про службове відрядження не повинен видаватися. За відсутності відміток про прибуття і вибуття (які повинні завірятися друком, використовуваним для завірення підпису того посадовця, який уповноважено проставляти такі відмітки) у відрядженні добові працівникові, що відряджається, не виплачуються.

Час перебування за кордоном визначається по відміткам контрольно-перепускних пунктів пограничних військ України у закордонному паспорті, а випадку відряджання в країни, з якими повний пограничний митний контроль не встановлений (чи погранконтроль спрощений), - по відмітках що відряджає і приймає сторін у відрядному посвідченні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини